VERBLIJFSVERGUNNING VOOR ISAAC OPOKU

1. Vakantie-wake (!) bij Kamp van Zeist ...
Els Brouwer, één van de organisatoren van de wakes bij kamp Zeist:
(Zondag 2 augustus 2009) Na een dag van veel regen was het toch droog om half vijf: het uur van de wake!! Indrukwekkend was het aantal aanwezigen: 90 personen.! Zeker gerekend de vakantietijd. Veel jongeren, uit Wageningen, die het lot van hun vriend en klasgenoot Isaac Opoku belangrijker vonden dan vakantievreugd. Hij is 19 en moet weg na 11 jaar Nederland. Naar een land dat hij niet kent.
Ze waren er, die Wageningers, bij tientallen. En ze scandeerden met handgeklap en hun stem bij de traliehekkenhekken: "Isaac, houd moed"! Een vreedzaam maar nadrukkelijk protest waarvoor een enkele fietser, die door de bossen van Soesterberg zijn zondagse tochtje in de natuur maakte, afstapte.
Er was het verhaal van Arshia (gefingeerde naam) die, met een forse ziektegeschiedenis waaronder recent geconstateerde prostaatkanker, toch terug moet naar zijn 'veilige' vaderland Iran.
Toen was er een picknick aan de grenzen van het Detentiecentrum, georganiseerd door onze SP-vrienden, voor en met de Wageningers. Om elkaar onderling te bemoedigen, ervaringen uit te wisselen en te 'netwerken' ......Tot 6 september, 16.30 uur: we gaan ‘gewoon’ door zolang het nodig is!! -- Raden van kerken Zeist en Soest/Soesterberg.

2. Vrijgelaten
Dinsdag 4 augustus mailde Els: “Dit schreven we gisteren en het resultaat van alle inspanningen door Wageningers, activisten als SP-ers, de wake, een landelijk verspreide petitie is:
Vanmiddag om 17.00 uur wordt Isaac geklinkerd: vrijgelaten zo je wilt!!! Afgezet op het station van Amersfoort! Terug naar Wageningen dus; wachtend op een [uiteindelijk?] positief eindresultaat. Wageningen zal feestvieren met hem! Voorlopig vast gefeliciteerd, Isaac!!!!
We weten weer dat het wèrkt om vreedzaam, maar fors en breed te protesteren tegen iets wat echt niet kàn, wat mensenrechten schendt.
Maar al die anderen???? Wageningers blijven jullie met ons meewaken en actie voeren? Zoals gezegd: 6 september 16.30 uur.”

3. Verblijfsvergunning
Meteen reageerde Joost Brouwer uit Bennekom: “Het nieuws over Isaac is nòg beter dan daarnet aangekondigd: hij krijgt een verblijfsvergunning aangeboden door mevrouw Albayrak vanwege de schrijnendheid van zijn omstandigheden!”

4. Aan de andere kant van het hek
Els: “Eindelijk rust. Opnieuw: geniet er van, Isaac! Zien we jou en je vrienden op 6 september om 16.30 uur met ons aan de andere kant van het hek??? Dat zou mooi zijn!!
Een welgemeende groet, Raad van kerken Zeist en Soest/Soesterberg”